Віцепрем’єр-міністр та міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров пропонує почати реформувати державний апарат «як Ілон Маск Twitter», натякаючи на масові звільнення. У своєму каналі в Telegram чиновник написав, що варто попрощатися з кожним четвертим держслужбовцем, а також прощатися з тими, хто не може знайти рішення (певно мається на увазі якоїсь конкретної проблеми) протягом тижня.

«Державний апарат потрібно реформувати, як Ілон Маск Twitter. Кожен 4-й ✋, протягом тижня не знайшов рішення — ✋» – пише Федоров.

Рівняння на різкі дії Ілона Маска, який після купівлі компанії Twitter одразу звільнив майже всіх її керівників, почав ставити ультиматуми співробітникам, погрожуючи звільненням, а також планує скоротити 25% працівників соцмережі лише у першому раунді скорочень, можна назвати доволі дивним вибором для чиновника. Адже державний апарат, на відміну від приватної компанії, не вийде різко скоротити не порушуючи чинне законодавство.

Можливо пізніше Михайло Федоров розвине свою думку щодо цієї реформи, і можливо до того часу вже стане зрозуміло, чи справді треба реформувати державний апарат «як Ілон Маск Twitter».