Пройшло всього три дні після того, як Ілон Маск став власником Twitter, а він вже встиг поставити співробітникам компанії перший ультиматум: або покращити платну підписку Twitter Blue та стягувати з користувачів $20 за верифікацію, або звільнятися. Про це повідомляє видання The Verge, якому вдалося ознайомитися з внутрішнім листуванням компанії.

Директива Маска полягає в тому, щоб змінити сервіс Twitter Blue, необов’язкову підписку компанії вартістю $4,99 на місяць, яка розблоковує додаткові функції, на дорожчий варіант, який також має додати блакитний бейдж верифікації до їхнього профілю. Останній використовувався у Twitter як можливість для публічних людей підтвердити свою справжність у соцмережі, наповненій анонімними профілями, та був повністю безплатною послугою. За керівництва Маска за неї хочуть стягувати $19,99 на місяць.

За планом нового власника, у перевірених користувачів буде 90 днів, щоб підписатися або втратити свій блакитний бейдж. Співробітникам, які працюють над проєктом, в неділю повідомили, що вони повинні вкластися в термін до 7 листопада, щоб запустити нову підписку, інакше вони будуть звільнені.

Маск ясно дав зрозуміти в місяці, що передували його придбанню, що він хоче переглянути те, як Twitter перевіряє облікові записи і працює з ботами. У неділю він написав у Твіттері: «Весь процес перевірки зараз модернізується».

За допомогою інженерів Tesla, яких Маск залучив до роботи в Twitter як радників, він також планує масові звільнення, спрямовані на менеджерів середньої ланки та інженерів, які останнім часом не вносили свій внесок в кодову базу. Очікується, що ці скорочення почнуться цього тижня, і менеджери вже створюють списки співробітників, які підлягають скороченню.