Сьогодні вночі ворожі дрони-камікадзе Shahed 136 / «Герань-2», що вже декілька тижнів тероризують Одещину та Миколаївщину, дісталися з Криму аж до Київщини й вразили об’єкти інфраструктури у Білій Церкві. Насправді це неабияке досягнення для досить невеликих та майже кустарних БПЛА. Що таке ці Shahed 136 і чому вони такі небезпечні?

Насправді Shahed 136, звісно ж, не кустарні: ці БПЛА випускає «Іранська літакобудівна промислова компанія» (HESA). Але внаслідок того, що Іран вже більш ніж 40 років перебуває під санкціями США, доступ до сучасної електроніки та компонентів у інженерів HESA обмежений, тому вони йдуть на різноманітні вигадки, наприклад, використовують у військових БПЛА широкодоступні цивільні компоненти. Крім того, за 40 років Іран трохи навчився обходити санкції через треті країни.

Shahed 136 – неприємний ворожий БПЛА, який тероризує українців

Компанія HESA дуже наполегливо займається реверс-інжинірингом і більшість «її» продуктів — це копії старих західних літаків та гелікоптерів. Наприклад, легкого винищувача Northrop F-5 (1959) та гелікоптера Bell 206 (1962) виробництва США.

На жаль, до війни HESA навіть співпрацювала з Україною, випускаючи в кооперації з «Антоновим» регіональні вантажно-пасажирські літаки IrAn-140-100 (Ан-140).

Дрони-камікадзе Shahed 136 – це одна з новітніх розробок HESA. Офіційно вони стали на озброєння армії Ірану лише у 2021 році, а вперше продемонстровані на відео у грудні 2021 р. Але за даними Newsweek, ще у 2020 році вони використовувалися хуситськими угрупуваннями в Ємені.

Shahed 136 – неприємний ворожий БПЛА, який тероризує українців

У серпні 2022 р. з’явилася інформація, що під час візиту російської військової делегації до Ірану у липні 2022 р. сторони уклали угоду про постачання до РФ дронів декількох типів, у тому числі і Shahed 136. Йшлось про сотні БПЛА, які російськими та іранськими транспортними літаками доставлялися до Росії. І хоч офіційний Іран багаторазово наголошував, що не постачає зброю до Росії, їм ніхто не вірить.

Ба більш, головнокомандувач Корпусу вартових ісламської революції генерал-майор Хоссейн Саламі вихвалявся, що «одна з провідних світових сил використовує зброю іранського виробництва». І хто б це міг бути?!

Росіяни перемарковують Shahed 136 як начебто власну розробку «Герань-2», але не зовсім зрозуміло, кого вони намагаються надурити? Їм теж ніхто не вірить.

Shahed 136 – неприємний ворожий БПЛА, який тероризує українців

Перший Shahed 136 / «Герань-2» було збито в Україні 12 вересня 2022 р. поблизу м. Куп’янська на Харківщині. З середини вересня атаки Shahed 136 фіксуються по усій лінії фронту, з акцентом на Півдні, що пов’язано з тим, що стартові системи цих БПЛА розміщені у Криму. Враховуючи заявлену дальність польоту у 1 000 км (і навіть у 2 500 км, що звучить занадто фантастично), Shahed 136 можуть атакувати цілі у будь-якій точці України, але до сьогодні росіяни не наважувалися запускати дрони на велику відстань.

Точні характеристики Shahed 136 / «Герань-2» наразі невідомі, але по уламках та відео можна дещо з’ясувати. Так, відомо, що БПЛА має інерційну систему наведення та використовує дуже гучний китайський двигун MD550, який чутно за декілька кілометрів, і за який українці прозвали ці дрони «мопедами». Mado MD550 – це китайська копія німецького двигуна Limbach L550E, який своєю чергою базується на двигуні… Volkswagen Boxer, що виготовляли з 1936 по 2006 рр. і встановлювали на легендарні «Жуки»! Цей двигун має потужність усього 50 к.с., але дуже економічний, що і дозволяє Shahed 136 долати велику відстань. MD550 донедавна можна було купити навіть на AliExpress.

Shahed 136 – неприємний ворожий БПЛА, який тероризує українців

Малопотужний двигун означає невелику швидкість, а саме 180 км/год. А це своєю чергою призводить до того, що повітряні тривоги, які оголошують при атаці Shahed 136, такі тривалі. Щоб дістатися з Криму до Білої Церкви, дронам треба близько 3 годин, а у вітряну погоду, як-то учора, ще більше.

Здавалось би, такі не дуже швидкі цілі – легка здобич для ППО, і наші захисники вже масово знищують атакуючі Shahed 136. Але є деякі проблеми. По-перше, ці БПЛА використовуються зграями, по 5-10 штук. Кожна пускова установка у звичайному автоконтейнері містить 5 дронів. Збити усі БПЛА у зграї вкрай важко. Крім того, Shahed 136 достатньо малі, мають композитну структуру й діють на невеликих висотах, що ускладнює їх виявлення за допомогою радарів.

Крім того, вражати малий та дешевий дрон дуже коштовною ракетою ППО, яких насправді не вистачає – це марнотратство. Легкі системи ППО типу FIM-92 Stinger, Piorun або Starstreak були б рішенням, але ними неможливо прикрити усі об’єкти по усій Україні. Ще одне рішення для боротьби з такими загрозами – багатоствольні швидкострільні артсистеми ППО, такі як ЗСУ-23-4 «Шилка» або німецька Gepard. Але знову-таки, ними не вдасться прикрити усе, тим більше, що такі системи необхідні безпосередньо на передньому краю. Тож ППО ЗСУ має знайти інші способи.

Shahed 136 – неприємний ворожий БПЛА, який тероризує українців

І судячи з того, що з 12 Shahed 136, що атакували Україну вночі 5 жовтня, було збито 6 БПЛА, в ППО знайшли часткове вирішення цієї проблеми.

Але не слід недооцінювати Shahed 136. Попри невеликий розмір та слабкий двигун, ці БПЛА несуть потужну бойову частину масою 40-50 кг, діють зграями на невеликих висотах та їх банально багато. На відміну від ракет, які росіяни, схоже, стали економити.

Усі частини збитих Shahed 136 / «Герань-2» ретельно вивчаються українськими військовими та, ймовірно, західними експертами. Сподіваємось, вони знайдуть управу на ці «шахідські «мопеди».

А читачам, як завжди, радимо не нехтувати сигналами повітряної тривоги, як би довго вони зараз не тривали. Бережіть себе, бо Україні потрібен кожен українець!

Shahed 136 – неприємний ворожий БПЛА, який тероризує українців

Характеристики Shahed 136 / «Герань-2»
Довжина – 3,5 м;
Розмах крил – 2,5 м;
Вага – 200 кг;
Двигун – Mado MD550 або 3W;
Потужність – 50 к.с. (37 кВт);
Дальність польоту — 1 000 км;
Максимальна дальність польоту – до 2 500 км;
Крейсерська швидкість – 185 км/год;
Висота польоту – 60-4 000 м;
Головна частина – осколково-фугасна, вагою 40-50 кг