Колеги з сайту PlayUA, які нещодавно створили куратора Steam «Обережно, русняві ігри» продовжили свою просвітницьку роботу та додали ще одного куратора Steam «Українські ігри», який, згідно з назвою, буде відмічати ігри, створені українськими розробниками. Наразі у переліку 101 гра з України.

Насправді це не перша спроба систематизувати українські ігри. Свого часу журнали «Домашній ПК» та Gameplay щорічно вели «перепис» українських ігор у розробці. Невеликий перелік українських ігор є у «Вікіпедії».

Є відповідні сторінки й у Steam: перелік у спільноті Ukraine; ігри, які мають українську локалізацію від куратора Ukrainian Translations (тут вже 255 ігор, але не усі з них цей куратор рекомендує вітчизняним гравцям). Але один з найбільших переліків українських ігор зібрали користувачі сервісу Steam Gifts.

Зверніть увагу, новий куратор «Українські ігри» позначає українські ігри з російськими видавцями додатковою позначкою 🛑✋. Згадуючи випадок з Chasm: The Rift – це важливо.

PlayUA закликає гравців, які знають вітчизняні ігри, яких поки що нема у переліку куратора «Українські ігри», писати про це на сервері Discord, форумі «Українські ігри» або тегнути @playua у твіттері.