Колеги з сайту PlayUA зробили дуже корисну річ, яку треба було зробити вже давно. Вони створили куратора Steam «Обережно, русняві ігри», єдина функція якого – попереджати гравців про те, що та або інша гра створена російськими розробниками.

Річ у тім, що останнім часом багато російських студій маскуються під західні й навіть під українські. У таких іграх може навіть бути українська локалізація, як ось, наприклад, у There Is No Light. Але це російська гра, її розробники сплачують податки в Росії, залучають в країну валюту, тобто оплачують ті самі ракети та снаряди, які вбивають українців.

Куратор «Обережно, русняві ігри» маркує усі російські ігри однаковим коментарем: «ЦЕ РОСІЙСЬКА ГРА. Купуючи її (чи навіть просто додавши до бажаного), ви підтримуєте ворогів нашої країни.»

Станом на зараз помічено вже 127 ігор, розроблених у країні-терористі, але на Steam їх, звісно ж, набагато більше (і це насправді ВЕЛИКЕ питання до Steam). Тож якщо ви знаєте російську гру, яка ще не потрапила у цей перелік, напишіть куратору «Обережно, русняві ігри» на Discord-каналі, на сторінці обговорювань Steam, або тегніть @playua у Twitter.

Усе російське має бути заблоковано. Російське – вбиває!