Ми вже писали про нову ревізію PlayStation 5 — CFI-1202, яка стала легше та отримала значне оновлення внутрішнього дизайну. Тоді ж ми зазначали, що згідно з чутками, у ній Sony перейшла на новий 6 нм чип.

І от зараз ресурс Angstronomics поділився новою інформацією щодо цієї ревізії консолі. Дійсно, в ньому встановлений оновлений чипсет Oberon Plus, що виробляється TSMC за 6 нм техпроцесом. Нагадаємо, в оригінальній PS5 використовувався чипсет Oberon (7 нм). В специфікаціях ніяких змін немає — Oberon Plus також заснований на архітектурах Zen2 та RDNA2, проте став трохи меншим за розмірами — приблизно 260 мм² (проти 300 мм² в Oberon).

Нова ревізія PlayStation 5 отримала новий, більш енергоефективний чип Oberon Plus
Ліворуч: 6 нм Oberon Plus, праворуч: 7 нм Oberon (джерело: Angstronomics)

Такі зміни означають зменшення енергоспоживання та, як наслідок, меншу систему охолодження. Також менші фізичні розміри означають, що AMD зможе отримувати більше чипів з однієї кремнієвої пластини — а це призведе до зменшення собівартості виробництва консолей. Очікується, що консолі Microsoft Xbox Series X|S, які також базуються на 7 нм чипах AMD, мають незабаром перейти на новий техпроцес.