Як повідомляє австралійський ігровий ресурс Press Start, Sony вчергове без особливого розголосу випустила нову ревізію PlayStation 5, яка стала ще легшою за попередню.

Раніше японські роздрібні продавці повідомляли, що у вересні у продаж має надійти нова модель PS5 — CFI-1200. Але як і минулого разу, першою країною, в якій з’явилася нова ревізія консолі, знову стала Австралія — місцеві мережі EB Games, Harvey Norman та JB Hi-Fi вже отримують перші партії обох версій PlayStation 5, цифрової (CFI-1202B) та дискової (CFI-1202A).

З першого погляду, єдиною відмінністю нової ревізії знову стало зменшення ваги консолей: цифрова версія важить 3,4 кг – це на 200 г менше ніж попередня модель (і на цілих 500 г — ніж оригінальна версія на старті продажів). Що стосується дискової версії, то вона “схудла” на 300 і 600 г, відповідно. Іншими словами, нова дискова версія тепер важить стільки ж, скільки важила оригінальна цифрова.

Попередня ревізія, CFI-1102, що була випущена минулого року, отримала оновлену систему охолодження, і зменшення ваги тоді було обумовлено використанням нового, легшого радіатора. Цілком можливо, що і цього разу зміни також стосуються охолодження — проте напевно сказати, в чому відмінність моделі CFI-1200, можна буде лише коли якийсь ентузіаст наважиться розібрати щойно придбану консоль.

Крім того, за чутками, Sony в новій ревізії мала перейти на новий чипсет AMD, що виробляється за 6 нм техпроцесом (проти 7 нм у поточних моделях) — це також могло зумовити зміни в охолодженні PlayStation 5.