Зливи геймплею задовго до релізу – не рідкість для ігрових компаній, проте не часто бувають такими масштабними, як із GTA 6 (Grand Theft Auto 6) від Rockstar.

Користувач на GTAForums під ніком teapotuberhacker, який стверджує, що він стоїть за недавнім зломом Uber, опублікував 90 відео, які походять з тестової збірки GTA 6. Скріншоти та кліпи з цих відеороликів активно поширюються на YouTube, Twitter, Reddit та інших платформах, що вже викликало реакцію власника студії Rockstar компанії Take-Two, яка почала надсилати скарги на видалення відео. Тим самим це підтвердило їх автентичність. Навряд чи це допоможе, враховуючи інтерес публіки та швидкість розповсюдження відео в інтернеті.

Завдяки цьому масивному витоку підтвердилася попередня інформація, що в GTA 6 можна буде грати за жіночого персонажа. В одному з відео персонаж Люсія грабує вафельний ресторан зі спільником Джейсоном, беручи заручників, як у фільмі «Кримінальне чтиво». Лічильник відраховує «Час до відправки копів», і все це нагадує пограбування в Red Dead Redemption 2, попри манекени NPC, що прорізаються крізь предмети, текстові заповнювачі діалогів на кшталт «Джейсон: GENERIC_CURSE_TO_SELF» та поліцейську машину, перероблену з GTA 5, тільки з написом V.C.P.D.

Неясно, наскільки старі ці кадри, але деякі з них, схоже, працюють на картах RTX 3060 Ti та RTX 3080, тому збірка розробки не може бути старше двох років. В інших роликах показані нові взаємодії NPC, оновлений користувальницький інтерфейс і анімація.

Хоча до виходу GTA 6 залишилося ще як мінімум два роки, ці відеоролики показують ранні та незавершені збірки й тестування деяких аспектів гри. Це не перший випадок, коли геймплей гри Rockstar витікає в інтернет до релізу. У 2018 році сайт Trusted Reviews був змушений пожертвувати понад $1 мільйон на благодійність і попросив вибачення після того, як опублікував подробиці про Red Dead Redemption 2 напередодні запуску гри.

Поки що невідомо, як теперішній витік геймплею вплине на подальшу розробку GTA 6 та чи не доведеться Rockstar відкладати її реліз. Нагадаємо, що гра офіційно була анонсована у лютому цього року.