Найцікавіша частина учорашнього Ubisoft Forward 2022 була звісно ж присвячена Assassin’s Creed. Як і очікувалося, Ubisoft анонсувала Assassin’s Creed Mirage… Плюс ще 4 гри у всесвіті Assassin’s Creed та спільний з Netflix ігровий серіал по франшизі.

Усі подробиці про Assassin’s Creed Mirage співпадають з тим, що було у витіку інформації тиждень тому. Головний герой гри – Басім ібн Ісхак з Assassin’s Creed Valhalla, події Mirage відбуваються за 20 років до подій Valhalla. Місце – Багдад та деякі інші локації Аббасидського халіфату. Роль Рошан, ментора Басіма, озвучує ірансько-американська актриса Шогре Аґдашлу, знайома нам за серіалом «Простір» / The Expanse. Серія повертається до коріння та усе таке.

Assassin’s Creed Mirage вийде у 2023 на Xbox Series X|S, Xbox One, PS5, PS4, PC, Amazon Luna. Крім того, буде у підписці Ubisoft+, яка, нагадаємо, не доступна в Україні.

Друга анонсована гра серії – Assassin’s Creed Codename RED, яку розробляє Ubisoft Quebec (вони займалися Assassin’s Creed Odyssey та Assassin’s Creed Syndicate). І це гра про… феодальну Японію! Те, що гравці випрошують в Ubisoft вже більше ніж 10 років! Нарешті. Чекаємо асасинів-ніндзя. Codename RED – наступний проєкт головної серії, тож раніше 2025 очікувати його не слід.

Третій проєкт – Assassin’s Creed Codename HEXE, над ним працює Ubisoft Montreal. Це теж преміум-проєкт, але він представить гравцям дещо інший тип геймплею. Що саме, поки що невідомо. Місто дії – Священна Римська імперія. Період – час полювання на відьом, тобто XV–XVII сторіччя.

Четверта гра – Assassin’s Creed Project JADE. Це мобільний проєкт з відкритим світом, який майже такий самий великий та деталізований як в іграх основної серії. Місто подій – Древній Китай. Час – 215 до н. е. тобто той самий рік, коли почалось створення Теракотової армії імператора об’єднаного Китаю Цінь Ши-хуанді. У Project JADE гравцям вперше за історію серії дозволять створити власного персонажа.

Ну і на останок – Assassins Creed Netflix Series плюс ще одна гра по Assassins Creed для Netflix, не Project JADE. Адаптацією гри у серіал займається Джеб Стюард, сценарист Die Hard, Another 48 Hrs. та шоуранер Vikings: Valhalla.

А що Assassins Creed: Infinity, спитаєте ви? А Project Infinity – це взагалі-то не гра. Це новий хаб для гравців в Assassins Creed, єдина точка входу в ігровий всесвіт. А ще (в) Infinity стане важливою частиною проєкту повернення мультиплеєра в ігри Assassins Creed і це дійсно круто.

Assassin’s Creed: 2022 Showcase тривало майже половину часу, відведеного на Ubisoft Forward 2022. Повний запис цієї частини шоу нижче.

Бонус, документалка Assassin’s Creed: Beyond the Creed, присвячена 15-річниці серії Assassin’s Creed.