Першим анонсом, який прозвучав вчора на Ubisoft Forward 2022, став анонс безплатного місяця підписки на Ubisoft+, якій компанія дарує гравцям майже усього світу. Усього світу, але не України.

При спробі активувати місяць безплатної підписки, гравці з України отримають напис «Sorry, our subscription service is not available yet in your country». У переліку країн, де Ubisoft+ доступний, Україна є, але з приміткою «*Ubisoft+ will be available to players in Ukraine again soon.» Ніяких строків цього «again soon» не вказано.

При цьому Ubisoft+ доступний, наприклад, у контрольованому талібами Афганістані, посеред ніде на островах Мікронезії та в Антарктиді, у Ємені, якій вже 8 років перебуває у стані перманентної громадянської війни. Але не в Україні. В якій знаходяться дві великих студії Ubisoft, одна з яких… саме розробляла й підтримувала Uplay (попередня назва Ubisoft Connect). Це ганьба!

Як ганьба і те, що знадобилося 8 років війни, справжнє вторгнення і тисячі життів, щоб Ubisoft нарешті відокремила український магазин від російського і додала гривні. Неймовірна оперативність! Тож повернення Ubisoft+ ми теж будемо чекати 8 років?

До речі, ігровий PR Ubisoft в Україні так і не з’явився, все працює так само з Росії, європейські підрозділи ігнорують запити, а український Ubisoft відмовляється допомагати налагодити контакт. Гарна робота, Ubisoft Kyiv!