Чехія вирішила відрізнятися від своїх сусідів і купити українцям не Bayraktar TB2, а танк! Про це пише польське видання Defence24.pl.

Акцію запровадили представники чеського проєкту «Подарунок для Путіна», які з травня цього року зібрали на озброєння для України більше ніж €7 млн.

Цього разу організатори планують зібрати понад €1,22 млн і купити для ЗСУ танк Т-72. Йдеться про чеську модифікацію T-72M4CZ з покращеним захистом і сучасними прицільними приладами. Перед початком збору коштів організатори порадилися з українськими військовими та Міністерством оборони Чехії. Так, один танк може і не зробить особливої погоди на фронті, але тут важлива увага і те, що про Україну пам’ятають.

У Чехії збирають гроші на танк для України

Усі зібрані кошти потрапляють на рахунок посольства України в Чехії і будуть витрачені на купівлю військової продукції чеського виробництва. Процес відбувається за участі Міноборони Чехії.

Проєкт «Подарунок для Путіна» створив чеський бізнесмен Далібор Дєдек, у червні він передав українським військовим два цікавих розвідувальних БПЛА Bivoj.

Маленька Чехія справжній друг України. З початку гарячої фази війни Чехія передала ЗСУ танки Т-72М, 152-мм САУ DANA та реактивні системи залпового вогню RM-70, ескадрилью ударних гелікоптерів Мі-24 та багато іншої військової допомоги. Дякуємо, друзі!