І знову Польща та її небайдужі громадяни, які допомагають українцям. Цього разу йдеться про ударний БПЛА Bayraktar TB2, кошти на який збирали на платформі Zrzutka.pl.

Потрібна сума у 22,5 млн злотих вже зібрана, до завершення акції залишилось ще 6 днів, а гроші продовжують надходити. Наразі на Zrzutka.pl акумульовано вже 23,4 млн злотих.

За словами ініціатора збору, громадського діяча, політолога та журналіста Славомира Сєраковського, долучилося понад 200 тисяч людей, а наплив бажаючих у неділю був такий, що сервери платформи Zrzutka.pl тричі зависали.

Надлишок коштів, зібраних в рамках акції, буде переведено на рахунок ЗСУ в Нацбанку України, повідомив Славомир Сєраковський.

Нагадаємо, флешмоб «Купи Bayraktar TB2 для України» започаткували литовці і їх «Байрактар» вже переданий ЗСУ. Крім Польщі до акції доєдналися Норвегія та Канада.

Цікаво, що хоч норвезька акція знаходиться на сайті spleis.no при спробі відкрити посилання, сайт видає помилку. Щодо залучення коштів у Канаді, там зібрано лише 62,6 тис. канадських доларів з необхідних $7 млн. Схоже на те, що вони навряд чи встигнуть до Дня Незалежності України, як планувалося.