Як і передбачалося, Twitter подав до суду на Ілона Маска, щоб змусити його придбати компанію за $44 мільярди, як той раніше пропонував. Це продовжує боротьбу за долю компанії, що триває з весни. 

Суд має вирішити, чи залишається Маск зобов’язаним придбати компанію, та чи порушив свої зобов’язання перед ним Twitter, що дало б мільярдеру шанс розірвати угоду. Нагадаємо, у листі, який юристи Маска подали до Комісії з цінних паперів і бірж, йдеться про те, що Twitter не надав ділову інформацію, яку  в нього запитували. 

«Маск відмовляється виконувати свої зобов’язання перед Twitter та його акціонерами, оскільки підписана ним угода більше не служить його особистим інтересам. Маск, мабуть, вважає, що він — на відміну від будь-якої іншої сторони, на яку поширюється договірне право штату Делавер — може змінити свою думку, розбити компанію, порушити її роботу, знищити акціонерну вартість і піти», — йдеться в позові компанії. 

Раніше Маск хотів пересвідчитися, чи дійсно лише близько 5% акаунтів монетизованих щоденних активних користувачів є фейковими. Саме це стало приводом для розірвання угоди з боку Маска – він стверджував, що Twitter відмовився передати інформацію про спам-ботів. Він також неодноразово сумнівався у публічних заявах компанії про те, що ботами є лише 5% користувачів. 

Оскільки Маск підписав угоду з Twitter, компанія може позиватися і змусити мільярдера завершити придбання. У Twitter заявили, що його спроба розірвати угоду була «недійсною і протиправною». У компанії впевнені у цифрах щодо фейкових акаунтів. 

«Маск хотів втекти. Але угода про злиття залишила йому мало простору», — заявили у компанії.

У своєму позові Twitter стверджує, що Маск хоче вийти з угоди через зміни на фондовому ринку, які вплинули на його статки. Нагадаємо, через падіння цін на акції технологічних компаній пропонована Маском ціна стала зависокою. Акції Tesla Inc., яка мала б допомогти Маску частково профінансувати покупку, також впали. 

Через це угода з Twitter зараз може бути не настільки вигідною Маску, як це було раніше. Мільярдер шукає спосіб безпечно із неї вийти – однак Twitter планує притягнути його до відповідальності.