Голова компанії Meta Марк Цукерберг (Mark Zuckerberg) завітав у подкаст Джо Рогана (Joe Rogan) The Joe Rogan Experience. Це була тригодинна розмова про віртуальну реальність, цензуру в соціальних мережах та американську політику.

В ході розмови Цукерберг сказав, що керувати компанією «не так вже й весело»:

Ти прокидаєшся вранці, дивишся на свій телефон, отримуєш мільйон повідомлень… зазвичай це погано. Це майже як щодня, коли ти прокидаєшся, отримуєш удар кулаком у живіт.

Багато проблем компанії останніми роками були пов’язані з модерацією. Facebook критикували за речі, які пов’язані з махінаціями на президентських виборах, «брекзит» та поширення дезінформації стосовно пандемії COVID-19. І, звісно, саме Цукербергу доводилося реагувати на всі такі випадки. За його словами, компанія витратила чималу суму на боротьбу з дезінформацією.

«Мені здається, що ми витрачаємо 5 мільярдів доларів на рік… на всю цю роботу з доброчесності» — коментує Цукерберг.

Куди цікавіше Цукербергу займатися розробкою віртуальних світів. Компанія вкладає шалені гроші та сили в цей проєкт, тож має і чимало очікувань.

Ви, мабуть, можете сказати по першій годині розмови про метавсесвіт і майбутнє побудови дорожньої карти всієї цієї технології, яка має дати людям це реалістичне відчуття присутності, ніби, я тут для цього.

Марк каже, що рівень занурення у процес взаємодії у віртуальній реальності «на рівні Playstation та Xbox», а сам він уявляє майбутнє, де люди навіть у кав’ярнях будуть використовувати шоломи віртуальної реальності. Також він вважає, що багато речей у майбутньому замінять голограми.

Ми могли б роздавати голограми карт один одному, ми могли б грати в покер, і ви могли б влаштувати вечір покеру з вашими друзями, а деякі з них могли б бути голограмами.

Як зазначають в Vice, нехай Цукербергу це може й не подобатися, але модерація у віртуальних світах все одно має бути. За прикладами проблем в Metaverse далеко ходити не доводиться. А тим часом у боротьбі з конкурентами Facebook втрачає аудиторію та прибуток.

Послухати повний запис подкасту можна за цим посиланням.