Метавсесвіти починають набирати обертів, а з ними, як завжди, з’являються й певні негаразди. Соціальні проблеми реального світу переходять й у віртуальні. Вже було щонайменше два випадки, які набули розголосу через домагання до жінок у метавсесвітах Meta (раніше Facebook). 

Horizon Worlds та Horizon Venues — це віртуальні світи, де можна зустрічатися невеликими групами людей, а також відвідувати різні онлайн-події. В кожному з них вже відбувалися випадки домагань до жінок від чоловічих аватарів.

Тепер компанія взялася за встановлення обмеження особистого простору. Для запобігання подібних неприємних випадків у майбутньому, навколо аватарів користувачів буде простір, у який не зможуть потрапити інші аватари. Це буде приблизно 1,2 метра.

Про це розповів віцепрезидент Horizon Вівек Шарма (Vivek Sharma) у блозі Oculus:

“Якщо хтось спробує увійти у ваш особистий простір, система зупинить його рух вперед, коли він досягне кордону. Ви цього не відчуєте, тактильного зворотного зв’язку немає, — сказав Вівек. – Це ґрунтується на наших чинних заходах боротьби з домаганнями, коли руки аватара зникають, якщо вони посягають на чийсь особистий простір”.

При цьому компанія залишить користувачам можливість “відбити кулачки” (fist-bump) або “дати п’ять” (high-five), якщо вони одночасно простягнуть для цього руки. Інші обмеження будуть діяти для всіх користувачів і їх не можна буде за бажанням відключити. Вони призначені для встановлення норм взаємодії в метавсесвіті Meta.