Після новин про Toyota Sienta або Mitsubishi eK X EV так і хочеться прогорлати: «Японія, що ж ти робиш, зупинись!» – але японці продовжують «феєріть» на домашньому ринку. Наприклад, з автомобілем Daihatsu Tanto, який щойно отримав нові версії.

Взагалі модель Daihatsu Tanto – це класичний японський «кей-кар», обмежений 3,4-метровою довжиною та 0,66-літровим двигуном. Але інших обмежень немає. Наприклад, у варіантах модифікацій. То ж не дивно, що свого часу модель Daihatsu Tanto отримала люксову модифікацію з назвою Daihatsu Tanto Custom, а відтепер ще й додали кросверсію Daihatsu Tanto FunCross.

Всі три автомобілі вирізняються власним дизайном переднього бампера та фар, а нова версія Daihatsu Tanto FunCross ще й може запропонувати чорні молдінги на дверцятах та рейлінги на даху. Натяк на кросовер? Цілком можливо, адже автомобіль Daihatsu Tanto FunCross пропонується не лише з переднім приводом 2WD, але й з повним приводом 4WD. Також є можливість обрати двигун. У будь-якому випадку це буде бензиновий 0,66-літровий мотор – але або звичайний атмосферний (52 к.с.), або його турбоваріант на 64 «конячки».

А ще автомобіль вирізняється цікавим компонуванням салону та дверцят: передні відчиняються традиційним методом, а задні зсуваються. Всередині моделі Daihatsu Tanto FunCross можна побачити фактурну тканину, сенсорний 9-дюймовий дисплей, важіль CVT-трансмісії, декоративне помаранчеве оздоблення передньої панелі та сидінь.

Ну й одне з найголовніших питань: яка вартість автомобіля? Базові версії Daihatsu Tanto будуть коштувати від $9 тис., а максимальні – як ось цей варіант FunCross, з повним приводом, гарним оздобленням – затягне на $13 тис. Нам би такі автомобілі та за такими цінами!