Японський автомобільний ринок сповнений багатьма цікавими моделями «для своїх». Ось гарний приклад – мінівен Toyota Sienta, який щойно вийшов у новій генерації.

Це й справді «міні»-вен: його довжина складає лише близько 4,3 метра. Але 2,75-метрова колісна база та високий кузов гарантують відмінний простір в салоні, а зсувні бокові дверцята забезпечують гарний доступ всередину. До речі, ці дверцята також пропонуються з електроприводом та сенсором відкриття – достатньо лише провести ногою під боковим порогом. Компактний маленький автомобіль Toyota Sienta виявляється не таким вже й простим!

Тим більше коли починаєш знайомитись з його силовими агрегатами. По-перше, бензиновий 1,5-літровий 120-сильний двигун у парі з CVT-варіатором та переднім приводом. По-друге, гібрид на основі цього ж мотору, але з додаванням електродвигуна. Або навіть двох – і це по-третє – адже мінівен Toyota Sienta також може бути оснащено системою повного приводу E-FOUR з додатковим електромотором для привода задніх коліс.

Використання сучасної платформи TNGA також дозволило інтегрувати багато систем безпеки. Та й загалом автомобіль вирізняється досить сучасним оснащенням: мультимедійна система з підключенням смартфонів, цифрова панель приладів, система кругового огляду, два штатних відеореєстратори тощо. Але найголовніше в салоні те, що він може бути 5- або 7-місним: так-так, навіть у таких обмежених розмірах, кмітливі японці спромоглися створити великий салон!

Автомобіль Toyota Sienta буде доступний для замовлення та купівлі в Японії вже з нинішньої осені. При цьому вартість геть не захмарна: від $15 тис. за базову версію (звичайний 1,5-літровий двигун, передній привод, 5-місний салон) до близько $23 тис. за максимальне виконання (гібрид, повний привод, 7-місний салон). Що скажете: чи має у нас шанси мінівен Toyota Sienta?