2021 та 2022 роки були щедрими на фільми у жанрі наукової фантастики й фентезі. Однак нагороди визначать серед них найкращих – і перша у цьому сезоні Saturn Awards вже готова назвати номінантів. 

«Бетмен» має чи не найбільше номінацій на премію. Картину відзначили як найкращий фільм про супергероїв, не залишили поза увагою акторську гру Роберта Паттінсона, а також акторів другого плану Коліна Фаррела та Пола Дано. Крім цього, до номінантів за кращу акторську гру потрапили Тімоті Шаламе за роль у «Дюні» та Том Круз за «Топ Ґан: Меверік».   

Студія Disney має багато претендентів на премію у різних категоріях. Серед номінантів від неї – «Круелла», «Доктор Стрендж у мультивсесвіті божевілля» у співпраці з Marvel та інші.  

Фільми «Бетмен» та «Все завжди і водночас» номінують на премію Saturn AwardsДо числа номінантів також потрапили інді-фільми «Все завжди і водночас», «Злочини майбутнього» та «RRR» у категоріях кращий науково-фантастичний фільм, бойовик або міжнародне кіно. 

Серед телешоу на премію претендує драматично-комедійний серіал від AMC «Краще подзвоніть Солу». Він має сім номінацій, здебільшого за акторів другого плану. Такі стрімінгові хіти, як «Локі», «Розрив» та «Обі-Ван Кенобі» отримали акторські та жанрові номінації.

У жанрі анімації премія теж не обійшла увагою улюбленців глядачів. Серед номінантів – мультсеріали «Аркейн», «Невразливий» та «Зоряний шлях: Нижні палуби».

Фільми «Бетмен» та «Все завжди і водночас» номінують на премію Saturn Awards

50-та церемонія Saturn Awards відбудеться 25 жовтня. Повний список номінантів можна подивитись за посиланням.