Українські зброярі та вояки демонструють не абиякий хист у модернізації існуючих видів зброї та виготовленні саморобних засобів знищення окупантів. Ми добре пам’ятаємо платформу для запуску ракет Brimstone на базі звичайного мініфургона, справжні українські «Бандеромобілі» та інші незвичайні зразки техніки. Саморобна причіпна РСЗВ «Відьмак» – ще один зразок інженерної кмітливості та винахідливості українців.

Відео з використанням цього чуда техніки неподалік Кривого Рогу на Дніпропетровщині з’явилось нещодавно у мережі.

9 направляючих для 122-мм реактивних снарядів від РСЗВ «Град», елементарна система стабілізації та наведення, система керування запуском. Все це на невеликому причепі, який може тягнути позашляховик.

Зброярі назвали систему «Відьмак», напевне тому, що вона, як легендарний Ґеральт з Рівії, теж нищить різну нечисть. А може таким чином наші вояки поздоровляють CD PROJEKT RED з 20-тою річницею заснування?

Саморобна РСЗВ «Відьмак», яка нищить російську нечисть

«Відьмак» це не поодиноке рішення. У мережі було вже багато відео з імпровізованими українськими РСЗВ. Таких, як ось ці, змонтовані прямо у кузові пікапа міні-РСЗВ з 12 направляючими для 80-міліметрових некерованих авіаційних ракет C-8.

Крім того, на фронті були помічені пікапи з цілими стартовими блоками Б-8 під 20 ракет C-8 (такі циліндри з отворами під ракети), ймовірно знятими з гелікоптерів або штурмовиків.

А ми ще дивуємось, як нашим зброярам вдалося адаптувати вітчизняні літаки під ракету AGM-88 HARM

Цей народ точно не перемогти. Тож тримаємось, перераховуємо гроші на ЗСУ і допомагаємо наближати перемогу хто як може. Слава українським зброярам! Слава ЗСУ!