Meta підлаштовує власні соцмережі, щоб успішніше конкурувати з TikTok, проте на полі інфлюенс-маркетингу Instagram все ще впевнено випереджає інших. Facebook пощастило менше — вже цього року TikTok може випередити його за витратами бізнесу на просування через інфлюенсерів. 

За даними від аналітиків Insider Intelligence наразі на інфлюенс-маркетинг у TikTok вже витратили $774.8 мільйонів. Для Facebook ця цифра складає $739 мільйонів, тож імовірно, що перевага TikTok збережеться до кінця року. 

Щоб подолати перевагу YouTube китайській соцмережі знадобиться більше часу. Наразі платформа залишається на другому місці з $948 мільйонами витрат на інфлюенс-маркетинг. Однак аналітики прогнозують, що TikTok зможе скоротити цей розрив і випередити YouTube до 2024 року. 

Instagram залишається безперечним лідером інфлюенс-маркетингу з витратами у понад $2 мільярди. Однак соцмережа також змінюється, щоб краще конкурувати з TikTok. Наприклад, надає більше креативних інструментів для Reels та робить акцент на відеоконтент. 

Нещодавні зміни у соцмережі викликали хвилю обурення у користувачів. Через те, що проти «тіктокізації» Instagram виступили суперінфлюенсерки Кім Кардаш’ян і Кайлі Дженнер, частину змін довелось скасувати