Міністр оборони України Олексій Резніков підтвердив прибуття до України німецьких реактивних систем залпового вогню MARS II. Про це він написав у твітер.

«В Україну прибув третій брат у родині Довга Рука – РСЗВ MARS II з Німеччини. Дякую Німеччині та особисто моїй колезі міністру оборони Крістін Ламбрехт за ці системи. Наші артилеристи вітають німецьких партнерів!», – написав Олексій Резніков.

Йдеться про 3 РСЗВ MARS II, про передачу яких Україні міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт повідомила тиждень тому. Основна відмінність MARS II від американської M270 – система керування вогнем European Fire Control System (EFCS) розроблена Airbus Defense and Space. Серед іншого, у ній блоковано використання кластерних боєприпасів, заборонених згідно з Конвенцією про касетні боєприпаси 2008 року. В іншому це просто ліцензійна копія M270 MLRS.

Німецькі РСЗВ MARS II вже в Україні

Нагадаємо, нещодавно Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Залужний оприлюднив перше відео бойового застосування M270 на фронті.

Усього ж у ЗСУ є вже 22 системи, які можуть працювати з високоточними боєприпасами підвищеної дальності – 12 одиниць M142 HIMARS від США, 3 M270 MLRS від Великої Британії й ось ще 3 MARS II від Німеччини.

Побажаємо нашим артилеристам влучних залпів!

P.S. Вибачаємось, HIMARS вже 16!