Окрім M142 HIMARS, яких у ЗСУ вже 16 одиниць, Україна отримала і другу платформу для запуску високоточних ракет – РСЗВ M270 MLRS. Три вже надійшло від Великої Британії, ще три німецьких аналоги MARS II на підході. Вчора Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Залужний, оприлюднив перше відео бойового застосування M270 на фронті.

«Збройні Сили України вдячні нашим партнерам за непохитну підтримку і допомогу. Разом до Перемоги!», – написав Головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, M270 MLRS – це гусенична версія універсальної пускової системи РСЗВ армії США, яка може використовувати весь спектр ракет родини Multiple Launch Rocket System Family of Munitions. Нещодавно армія США отримала новітню модифікацію цієї машини – M270A2 MLRS.

З приводу сьогоднішніх подій. Кожен залп M142 HIMARS та M270A2 MLRS запротокольований, записаний бортовими системами та відстежується західними партнерами. Тобто чергова російська брехня про те, що ЗСУ самі вдарили по полоненим азовцям, дуже швидко спростовуєтеся. У нас усі снаряди записані. А русня буде горіти в пеклі ще на землі!