Студія Frogwares, яка отримала нещодавно грант Epic MegaGrants від Epic Games, нарешті розповіла, що таке той секретний проєкт «Паляниця», який студія анонсувала наприкінці травня. Під цією назвою ховався ремейк Sherlock Holmes The Awakened, власної адвентюри Frogwares, яка вийшла ще у 2006 році.

Оригінальний Sherlock Holmes The Awakened – це мікс конандойлівського детектива з лавкрафтівською містикою, так би мовити, передвісник The Sinking City. Гра ще у 2008 році отримала ремастер з досить косметичними змінами. Цього разу йдеться про повноцінний ремейк, ба навіть більше.

У новій версії Sherlock Holmes The Awakened автори планують не лише перевести усю графіку на рушій Unreal Engine, але й переписати сюжетну лінію, та навіть трохи змінити персонажів. Так, Голмс тут набагато молодший, ніж в оригінальній грі, і навіть схожий на Голмса у нещодавній Sherlock Holmes Chapter One. Ця справа – перша велика справа Голмса, крім того, саме під час неї детектив почне працювати з новим помічником – доктором Ватсоном.

Попре те, що автори позиціонували проєкт «Паляниця» як невеликий проєкт воєнного часу, схоже, роботи там планується чимало. Взагалі-то, за словами розробників, вони не використовують майже нічого з оригінальної гри, ні інших напрацювань. Фактично нова гра створюється з нуля на рушії Unreal Engine 4. Тому у ці скрутні часи Frogwares хоче залучити до фінансування гри й своїх шанувальників. Компанія планує невдовзі запустити Kickstarter-кампанію Sherlock Holmes The Awakened. Водночас вийде і перший трейлер ремейку.

Звісно, Sherlock Holmes The Awakened ще не має дати релізу, але вже відомо, що гра вийде на Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One та Xbox Series X/S.

Побажаємо команді успіхів і будемо чекати новин. Цікаво, чи будуть в Sherlock Holmes The Awakened українські великодні яйця?