Київська ігрова студія Frogwares, яка отримала нещодавно грант від Epic Games, анонсувала розробку нової гри. Поки що вона відома під кодовим ім’ям «Паляниця». Схоже, у Frogwares цілеспрямовано знущаються з росіян.

Проєкт «Паляниця» – це містичний хоррор, який має сподобатися як шанувальникам The Sinking City, так і серії Sherlock Holmes. Попри українську робочу назву, судячи з артів, події гри будуть відбуватися на містичному острові (нехай це буде острів Зміїний!), а сетинг схожий на лавкрафтівський.

«Паляниця» – це не той проєкт, яким Frogwares планувала займатися до війни, але події останніх місяців змусили студію переглянути плани. «Паляниця» – більш прямолінійна, ніж останні ігри Frogwares з відкритим світом, але компанія впевнена, що це така гра, яку вони зможуть створити за поточних екстремальних обставин.

Проєкт «Паляниця» – нова гра від київської студії Frogwares

Під час війни спілкування між співробітниками, які опинилися в різних куточках України та за кордоном, стало більш складним, тому Frogwares обрала проєкт, який дає розробникам більшу автономність та самостійність в прийнятті рішень. Крім того, частина співробітників студії стала до лав ЗСУ, а інші займаються волонтерською діяльністю, що змусило інакше перерозподілити обов’язки.

Frogwares обіцяє розказати трохи більше про нову гру згодом. Крім того, студія планує трохи розповісти про те, як вони живуть та працюють під час війни.

P.S. Було б круто, якби «Паляниця» залишилось і офіційною назвою нової гри. Що скажете, Frogwares?