TikTok тримається в топі найпопулярніших соцмереж – і Цукерберг не може лишити це без уваги. Керівництво Meta на певний час ставить у пріоритет конкуренцію з китайським продуктом. Воно запланувало кілька оновлень для додатка Facebook, щоб зробити його конкурентнішим. 

Стрічку чекає значний редизайн – вона показуватиме більше рекомендованого контенту від людей та сторінок, на яких ви не підписані. Про це говорить Том Елісон, що керує додатком Facebook у Meta. 

За його словами, соцмережу планують перетворити на «рушій відкриттів» (Discovery Engine), який сильно покладається на рекомендації подібно до стрічки TikTok. Більшість рекомендацій буде від не поєднаного контенту, в тому числі Reels. Тож користувачі бачитимуть менше дописів від родини та друзів. 

Крім того, планується перенести вхідні повідомлення Messenger назад у додаток Facebook, щоб заохотити користувачів більше ділитись дописами зі стрічки. Це демонструє, наскільки важливо для Facebook бути конкурентними з TikTok.

Однак перехід до більшої кількості рекомендацій може стати проблемою. Алгоритми соцмережі вже критикували за поширення дезінформації та використання розбіжностей між людьми. У компанії пообіцяли застосувати суворіші правила щодо рекомендованого контенту. Водночас тут змінюють своє ставлення до того, щоб зменшувати «негативний досвід». Цей напрямок прибрали з пріоритету.