Здається, що гучних випадків використання трекерів Apple AirTag не за прямим призначенням вже більше, ніж з пристроями конкурентів. Здебільшого такі випадки зводяться до викрадення автівок та нарцисичних бойфрендів. Компанія продовжує оновлювати принципи безпеки роботи ґаджета та мусила з цього приводу випустити окремий мануал для користувачів iPhone й додаток для Android.

Але в житті завжди знайдеться хтось, хто піде ще далі. В Японії AirTag знайшли на автомобілі поліції. Це було машина-фантом, а не звичайне патрульне авто. Як повідомляється, випадок стався в травні. Підходячи до автівки, детектив побачив коробочку, яка була закріплена на ній. Всередині був AirTag.

Після цього інші поліціянти отримали доручення уважно оглядати службові машини перед виїздом. Але про результати таких оглядів, на жаль, не повідомляється, тому не зрозуміло, чи це масове явище.

Кумедна частина цієї історії складається в тому, що коробочка з трекером була закріплена біля глушника. Діапазон робочої температури для AirTag складає від −20° до 60°C (-4°-140°F), а температура глушника під час роботи може значно перевищувати такі цифри.

У будь-якому випадку поліція так і не встановила, хто розмістив трекер на поліційне авто та як саме зловмисник збирався використовувати отримані дані його пересування.