Гостомель відвідав засновник космічної компанії Virgin Galactic – британський мільярдер Річард Бренсон. Його цікавила можливість відбудувати аеродром, зруйнований під час російського вторгнення. Про приїзд повідомив керівник селищної адміністрації Гостомеля Тарас Думенко.

«У Гостомелі він (Річард Бренсон) цікавився аеродромом ДП «Антонов», можливостями його відновлення. Разом з представниками Укроборонпром та ДП “Антонов” розповіли гостю про такі перспективи та наявні проєкти реконструкції летовища», –  йдеться у повідомленні. 

Річард Бренсон ㅡ британський бізнесмен і засновник корпорації Virgin Group. До її складу входить одна з найбільш відомих космічних компаній Virgin Galactic, що розробляє літак для космічного туризму VSS Unity класу SpaceShipTwo. Журнал Forbes оцінює статки Бренсона у більш ніж $5 мільярдів.

На підтримку України мільярдер виступав ще до повномасштабної війни. Під час Євромайдану у 2014 році він закликав українську владу скасувати диктаторські закони 16 січня та висловив обурення з приводу загибелі учасників протестів. Після окупації Криму він наполягав, що Захід має серйозно поставитись до проблеми та поступово відмовитись від енергозалежності від Росії. 

На тлі збільшення російської агресії перед вторгненням 24 лютого, Бренсон закликав світових бізнес-лідерів об’єднатися на захист України.  У статті “Мої думки про Україну та Росію” він розповів, зокрема, про зусилля, які світові бізнес-лідери робили з 2014 року для стримування російської агресії.

Нагадаємо, під час російської атаки на Київщину у кінці лютого було зруйновано аеродром у Гостомелі та пошкоджено більшість літаків, які на ньому перебували. В тому числі Ан-225 «Мрія», найбільший та найпотужніший у світі транспортний літак.