Засновник однієї з найвпливовіших корпорацій у світі, Virgin Group, мільярдер Річард Бренсон закликав світових бізнес-лідерів об’єднатися на захист України. У своїй статті “Мої думки про Україну та Росію” відомий підприємець розповів, зокрема, і про зусилля, які світові бізнес-лідери робили з 2014 року для стримування російської агресії.

З’ясувалося, наприклад, що вісім років тому сер Річард та його “колеги” спробували мобілізувати російських та українських бізнес-лідерів, щоб вони стали прихильниками мирного врегулювання між країнами. Проте, попри всі зусилля та готовність з боку українських бізнесменів, ідея не мала успіху:

Ми також швидко дізналися, що жоден із наших російських контактів, хоча й у приватному порядку виступав проти військової інтервенції Росії, не був готовий публічно підняти свій голос. Ми опублікували заяву, яку західні та українські бізнес-лідери були раді підписати, але нам не вдалося отримати хоча б один російський підпис, бо їхній страх перед репресіями з боку режиму в Москві був надто великий.

(виділено редакцією)

Далі Бренсон нагадує про те, яку жахливу роль відіграють російські війська та найманці в інших конфліктах на планеті, таких як Сирія, і зазначає, що Путіну явно начхати на реакцію решти світу з приводу його геополітичних амбіцій. Саме тому, на думку засновника Virgin, важливо вдарити по головному для Путіна — його гаманцю.

Для бізнес-лідерів це момент, щоб об’єднатися та стати на захист суверенітету України. Навіть якщо це дорого, всі ми повинні надіслати чіткий сигнал про те, що одностороння агресія завжди неприйнятна і що глобальна ділова спільнота підтримає весь спектр санкцій проти будь-якої країни, яка прагне порушити інший суверенітет.

Дякуємо, сер Річард!