Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що компанія Starlink Ukraine («Старлінк Юкрейн»), яка є представництвом проєкту супутникового інтернету від SpaceX Ілона Маска, отримала ліцензію оператора в Україні.

«Щойно компанію внесли до Реєстру постачальників електронних комунікаційних мереж та послуг за номером 1.  Представництво компанії SpaceX вже скоро почне активну роботу в Україні!» – написав Федоров.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії, Starlink активував свій супутниковий інтернет на території України та передав тисячі терміналів, які дозволили забезпечити зв’язок, в тому числі на лінії фронту, та навіть відновити роботу деяких базових станцій мобільних операторів.

За даними Apptopia, компанії з дослідження даних, Starlink має приблизно 150 000 активних щоденних користувачів в Україні. Це робить Україну одним з найбільших для компанії ринків. Тож відкриття представництва було для неї логічним кроком. Михайло Федоров анонсував його ще 19 квітня.

За даними YouControl, ТОВ «Старлінк Юкрейн» було зареєстровано 27 квітня, розмір статутного капіталу компанії складає 50 грн, воно може надавати послуги проводового та безпроводового зв’язку, а також проводити іншу діяльність у сфері електрозв’язку.