26 лютого у відповідь на прохання українського уряду, SpaceX Ілона Маска відправив тисячі терміналів Starlink до України. Протягом місяця кількість українських завантажень програми Starlink, яка використовується для підключення комп’ютерів і телефонів до терміналів, зросла з нуля до 215 000 (що становить 58% від загальної кількості завантажень у світі), повідомляє The Economist.

За даними Apptopia, компанії з дослідження даних, Starlink має приблизно 150 000 активних щоденних користувачів в Україні. Супутниковий інтернет дуже допомагає військовій комунікації. The Daily Telegraph пише, що українські сили використовують Starlink для збору розвідувальних даних та відстеження цілей для ударів безпілотників.

Окрім того, міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко розказав, що лікарні уникають відключень зв’язку під час перебоїв з електроенергією, використовуючи сигнал Starlink. Проте зв’язок найслабший на сході України, новому осередку російської атаки. Там орбітальні супутники знаходяться далі від своїх наземних станцій. 21 квітня SpaceX вивела на орбіту ще 53 супутники. Краще покриття зробило б Starlink тільки кориснішим.

Велика кількість користувачів Starlink робить Україну одним з найбільших ринків для SpaceX, тому не дивно, що компанія вже зареєструвала в країні представництво для свого супутникового інтернету.