Учора в мережі з’явилось відео на якому передню частину понівеченої Ан-225 «Мрія» за допомогою БТР та трактора дуже брутально витягають з ангара в Гостомелі. Деякі коментатори навіть додали, що «Мрію» потягли на утилізацію.

Вчора ж ДП «Антонов» виступило зі спростуванням цих чуток.

«Шановні панове!
В мережі інтернет широко розповсюджується хибна інформація про «вивезення з аеропорту «Київ-Антонов-2» агрегатів літака Ан-225 «Мрія» з метою їх подальшої утилізації».
Наголошуємо, що ДП «Антонов» тісно співпрацює з правоохоронними, слідчими органами України в напрямку збирання доказів злочинів, здійснених російськими окупантами.
Відео, яке послужило основою для поширення зазначеної недостовірної інформації, було відзняте «піратським» способом та поширене без погодження з ДП «Антонов» та відповідними державними органами.
Просимо Вас не поширювати інформацію з неперевірених джерел.»

Але після всіх помилок та хибних рішень, які зробило ДП «Антонов» останнім часом, після втрати літаків, відсторонення керівництва, дуже дивної пропозиції відродити «Мрію» на кошти благодійників… віри цим заявам небагато. Крім того, зовсім не зрозуміло, навіщо було трощити передню частину знищеного літака настільки брутально.