ДП «Антонов» створило Міжнародний фонд відродження для збору коштів на будівництво нового Ан-225 «Мрія», який займе місце знищеного російськими загарбниками під час атаки на Гостомель.

«Незважаючи на тяжкі часи, колектив ДП «Антонов» із рішучістю вважає за необхідне не допустити повної безповоротної втрати легендарного літака як одного із символів сучасності та розпочати роботи з відродження флагмана транспортної авіації Ан-225 «Мрія». Для цього є всі підстави – конструкторська та науково-технічна документація, а саме головне – наявність, велике бажання та натхнення колективу ДП «Антонов». На жаль, у тяжкий час для України та ДП «Антонов» для вирішення цієї задачі є обмаль коштів.» – йдеться у зверненні «Антонова».

«Антонов» пропонує заснувати Міжнародний фонд відродження транспортного літака Ан-225 «Мрія», та звертається до керівників держав і урядів усіх країн світу, світових фірм з авіаційного виробництва літаків та їх агрегатів, до зарубіжних фірм-партнерів, які приймали участь у створенні літаків, іншої продукції марки «Ан», до керівництва банків і інших фінансових установ країн світу, шанувальників та ентузіастів авіації, всієї світової авіаційної спільноти, в тому числі недержавних об’єднань та всіх небайдужих людей, які захоплювались величчю української «Мрії».

Є інформація, що для відновлення легендарного літака треба щонайменше 1 млрд гривень.

Раніше екс-командир «Мрії» Дмитро Антонов фактично звинуватив керівництво Державного підприємства «Антонов» у бездіяльності, що призвела до знищення унікального літака. Про це він розповів у відеоблозі на YouTube.

«Чому літак залишився в Гостомелі? Тому що не було рішення про перегін літака в будь-яке місце, нехай це буде Польща, самий найближчий аеропорт Жешув, Лейпциг. Чому Лейпциг? Та тому що ще 26 січня було звернення до нашого великого керівника ДП “Антонов” від представників НАТО і NSPA, про те, що пропонують нам у світлі прийдешніх подій перебазувати весь наш флот в Лейпциг з усім персоналом, екіпажом, запчастинами. Відповіді на це питання не було.

Я вважаю, що не було прийнято рішення про перегін, тому що був відсутній топ-менеджмент нашої компанії, який бадьоренько, за два тижні до війни, весь поїхав в Лейпциг і “окупував”, до війни ще, офіс ALS. Думайте. Вирішуйте. Тут є де знайти причини, зв’язки з РФ», – наголосив Дмитро Антонов.

UPDATE
Екс-командир «Мрії» Дмитро Антонов розкритикував ініціативу ДП «Антонов» та назвав її шахрайством під час війни.