Після сміливих експериментів, які влаштували німці з моделями BMW X7 та BMW 7-серії, автошанувальники всього світу з острахом пересторогою чекали на оновлення «ікони» баварців – автомобілів BMW 3-серії G20. Проте можете видихати спокійно: все вийшло непогано. Навіть більше, ніж непогано!

Перш за все, загальні обриси автівки не змінились: перед нами класичний седан (чи універсал), традиційні пропорції, великий «потужний» капот. Змінені лише деталі – наприклад, з’явились нові бампери та фари, оновилась форма характерних «ніздрів». Також додані нові М-пакети, а навіть базова комплектація тепер отримує 17-дюймові колеса.

Проте зміни в салоні більш радикальні. Перш за все, примітна пара дисплеїв, що поєднані між собою під спільним склом: панель приладів (діагональ 12,3 дюйми) та центральний сенсорний монітор (14,9 дюйми). Також зник блок керування «кліматом», фізичних кнопок стало менше – відтепер всі операції доведеться проводити через електроніку сенсорного екрану.

Крім того, оновилась і центральна консоль: зверніть увагу на блок керування та джойстик 8-ступеневого «автомата», що нагадує селектор електрокарів. До речі, від нині усі версії BMW 3-серії отримають 8-ст. АКПШ у базовій комплектації – то ж, зміни в салоні слідують за розвитком техніки.

Разом з традиційним седаном BMW 3-серії G20 оновився й універсал. Який, що характерно, постав перед нами на фірмових фото у версії «330е»: це гібрид з можливістю підзарядки.

Цікава деталь, на які варто зупинити увагу – адже у гамі BMW 3-серії пропонується одразу дві версії таких гібридів («320е» потужністю 204 к.с. та «330е» потужністю 292 к.с.), причому від нині їх можна компонувати з повним проводом xDrive – вперше в історії BMW 3-серії. Звісно, залишились і традиційні двигуни: бензин або дизель, чотири або шість циліндрів – і, зрештою, діапазон потужності 150-374 к.с.

Можливість замовлення оновлених автомобілів в Європі відкривається просто зараз, перші готові версії автомобіля надійдуть до дилерів вже влітку.