BMW X7 пройшов планове оновлення – настільки масштабне, що можна казати майже про нове покоління автомобіля. Наприклад, кардинальна зміна передньої частини кузова вперше демонструє нам серійне «обличчя», яке згодом мають отримати всі великі моделі BMW – седан 7-серії, електромобіль BMW і7 та ін.. Що ж, зміни й справді помітні: 2-поверхова оптика, вузькі ходові вогні, величезні ніздрі з опціональним підсвічуванням. Зауважте: ми сказали «зміні помітні», але не сказали «зміни гарні»…

Дякувати, що бокові та задня частини залишились традиційного вигляду – саме ці деталі вказують нам, що загальна структура кузова збереглась від попередника. Кросовер BMW X7 і надалі виглядає велетнем, проте підтягнутим та тренованим, наче він посилено займався фітнесом.

Динамічний характер цілком забезпечують двигуни: базова версія (якщо це можна назвати базою!) з позначенням «40і» отримає 6-циліндровий 380-сильний мотор, а більш спортивна модифікація «М60і» має 530-сильний V8. Обидва варіанти автомобіля пропонують гібридний додаток для двигунів (т.зв. «м’який гібрид»), пневматичну підвіску та систему повного приводу xDrive. Крім того, заряджена модифікація також вирізняється активними стабілізаторами поперечної стійкості, поворотними задніми колесами, власними бамперами та колісними дисками.

Проте, знову ж таки, приблизно аналогічні двигуни та технології кросовер BMW X7 мав і раніше. Що ще помітно змінилось, окрім передньої частини? Салон! Відтепер передня панель салону пропонує величезний горизонтальний дисплей, який насправді складається з двох окремих моніторів – діагоналлю 12,3 дюйма (панель приладів) та 14,9 дюйма (нова мультимедійна система iDrive 8).

Також помітні зміни на центральній консолі: замість традиційного важеля АКПШ тепер там встановлено невеличкий джойстик для керування «автоматом». Наче навмисно – всю увагу привертає до себе контролер iDrive, натякаючи на аналогічне дизайнерське рішення в повністю електричному кросовері iX. Однак, що не кажи, а всередині велетенського автомобіля BMW X7 є своя перевага – це безмірний 6- або 7-місний салон, який пропонує зручні сидіння та відповідний комфорт для великої родини.

Проте особистого знайомства з новим BMW X7 доведеться зачекати: кросовер запланований до початку продажів у другій половині чи навіть наприкінці поточного року.