Британія відправить в Україну сотні ракет Brimstone, як повідомляється, вони мають бути використані для зміцнення військово-морської оборони після затоплення російського ракетного крейсера «Москва». Міністр збройних сил Джеймс Хеппі заявив, що надзвукові ракети прибудуть у «найближчі кілька тижнів».

Brimstone може бути запущений з землі або з повітря. В медіа ракету часто називають протикорабельною, проте це не зовсім так, адже вони використовуються ВПС Великої Британії, Саудівської Аравії та Німеччини лише з реактивних літаків та гелікоптерів. В якому саме варіанті Brimstone буде використаний в Україні та для яких цілей поки що невідомо.

Brimstone 2 має максимальну дальність дії 40-60 км, діаметр 180 мм і оснащений боєголовкою вагою 6,3 кг, яка вибухає поетапно. Він може перемикатися між лазерним наведенням і автономним наведенням, а також запускатися з реактивних літаків, включаючи дрони Tornado GR4, Typhoon F2 і Reaper.

Борис Джонсон під час свого візиту до Києва цього місяця заявив, що Британія надішле ракети. Минулого тижня він припустив, що Brimstones можна встановлювати на задній частині транспортних засобів для ураження цілей у Чорному морі.

Крім того, за даними українського аналітичного центру «Центр оборонних стратегій», Росія розгортає патрульні катери типу «Мангуст» для виконання диверсійних місій вгору по річці Дніпро. Для Brimstone такі катери були б найбільш очевидною ціллю.