Ubisoft підтвердила, що піратську пригодницьку гру Skull & Bones, розробка якої триває з 2013 р., нарешті випустить протягом наступного фінансового року, тобто у квітні 2022 – березні 2023 рр. Крім того, стало відомо, що відтепер це у першу чергу багатокористувацька гра.

Розробка Skull & Bones почалася ще у 2013 р., після того, як гравці дуже позитивно відреагували на морські битви в Assassin’s Creed IV: Black Flag. Проєктом займалася Ubisoft Singapore і спочатку це було начебто просто розширення для Assassin’s Creed IV, потім ММО спін-офф під назвою Black Flag Infinite. Час спливав, гра змінювала локації (Кариби, фантазійний світ, Індійській океан), механіки, рушії… До проєкту доручилися Ubisoft Berlin, Ubisoft Chengdu, Ubisoft Kyiv, Ubisoft Paris та Ubisoft Philippines…

Офіційно Skull & Bones анонсували на E3 2017, тобто 5 років тому. Вийшло навіть декілька геймплейних роликів, один з яких ви можете побачити нижче. А потім про гру наче забули.

Восени 2020 р. Skull & Bones в черговий раз перезапустили. І спрямували «у новому напрямку», щоб це не означало. І ось нарешті про гру, яку багато хто називає Skull & Bones найдорожчою помилкою Ubisoft, говорять знову.

«Це дуже багатообіцяюча нова IP сфокусована у першу чергу на мультіплеєрі, що відповідає нашій стратегії запропонувати гравцям багатокористувацьку змагальну та кооперативну гру у великому відкритому світі у чудовому привабливому фантазійному оточенні», – каже Фредерік Дюге, CFO Ubisoft. – «Звичайно, розробка трохи затяглась, але наразі ми дуже задоволені художнім напрямком і прогресом гри».

За даними, що стосуються «перезавантаження» 2020 р., зараз Skull & Bones – це гра-сервіс. Гравцям обіцяють ігровий світ, який буде змінюватися з часом відповідно до колективних дій спільноти. Крім того, у Skull & Bones начебто з’явилися елементи гри на виживання та будівництва.

Skull & Bones один з багатьох проєктів Ubisoft, які потрапили до виробничого пекла. Досить довго тривала розробка The Settlers, вже понад 8 років йде робота над Beyond Good and Evil 2, декілька разів переносили Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction, все ще невідома доля Prince of Persia: The Sands of Time Remake і таке інше.

Негаразди й з новими релізами. Far Cry 6 показав дуже помірні результати, Riders Republic не зацікавив гравців, замість нового Assassin’s Creed нам пропонують чергове, зовсім вже фентезійне DLC Dawn of Ragnarök. А тут ще ця незрозуміла історія з NFT. Може час щось змінювати, га Ubisoft?