Компанія Ubisoft повідомляє про довгоочікуване повернення The Settlers – містобудівної стратегії в реальному часі, в якій гравцям належить освоювати нові землі, збирати ресурси для розвитку поселення, наймати фахівців або інженерів, а також військових для оборони.

Вихід гри на ПК відбудеться 17 березня 2022 року. Вже зараз можна оформити замовлення в Ubisoft Connect або Epic Games Store. Крім того, всі охочі зможуть взяти участь у закритому бета-тестуванні, яке розпочнеться 20 січня 2022 р.

Гра розробляється у студії Ubisoft Düsseldorf. Це перезапуск, створений у найкращих традиціях The Settlers 3 та The Settlers 4 – найпопулярніших частин серії. Гравців чекає The Settlers у новому виконанні. Гра створена з нуля на рушії Snowdrop. Як і завжди, нові та досвідчені гравці зможуть оцінити колоритні біоми, а також удосконалений ігровий процес. У The Settlers доступно 3 режими: однокористувацька кампанія, «Натиск» та сутичка (гра проти ШІ; спільна гра проти ШІ; PvP, у якому може брати участь до 8 гравців).

За сюжетом The Settlers народ еларі (одна з фракцій) змушений тікати з рідних земель, щоб улаштуватися на незвіданій території. На них чекає чимало пригод, зустрічей з іншими народами та випробувань, які підстерігають у дорозі. Всього в грі з’явиться 3 фракції, кожна з яких має унікальне оформлення, стиль гри та історію.