На жаль, часто деякі сучасні ґаджети використовуються не за прямим призначенням. Гарним прикладом цього став трекер геолокації Apple AirTag. Маленька мітка мала б показувати, де саме її власник залишив ключі або улюблену парасольку, але зловмисники почали трекати автівки та жінок.

І якщо на початку цієї історії поліція здебільшого не знала, як реагувати на такі випадки, то тепер діє більш рішуче. Доходить до затримань переслідувачів. Останнім таким випадком став заарештований учора чоловік в Аполло, штат Пенсильванія.

Тамтешня жінка звернулася до правоохоронних органів, коли смартфон повідомив про AirTag в її машині. Його було закріплено за допомогою магнітів у фаркопфі. 

Поліція виявила, що ґаджет належав 56-річному Рональду Росслеру (Ronald Roessler). Під час арешту він заперечував будь-яку причетність і сказав, що це була помилка. Також він погодився показати полісмену свій смартфон та видалив мітку перед ним. Пізніше виявилось, що у минулому він навіть отримав обмежувальний припис (protection from abuse order) із забороною наближатися до цієї жінки.

Після арешту його звинуватили у переслідуванні та порушенні обмежувального припису. Пізніше його випустили під заставу.

Компанія Apple знає про подібну проблему та нещодавно оновила гайд з безпеки для користувачів.