Ця історія ніколи не закінчиться: у п’ятницю з потокового сервісу Spotify зникло близько 70 епізодів шоу Джо Рогана, про яке за останні два тижні не чув хіба що лінивий.

Хоча в самих США Роган має масу шанувальників, а аудиторія шоу налічує близько 11 мільйонів людей на епізод, по-справжньому широка публіка дізналася про нього наприкінці січня, коли музикант Ніл Янг поставив Spotify ультиматум — або він, або Роган.

Після цього відбулася маса гучних подій: Янга підтримали деякі колеги з цеху, Роган вибачився перед керівництвом Spotify і, здавалося б, історія закінчилася, але ні – користувачі почали повідомляти, що епізоди шоу Рогана зникають з медіатек.

Пізніше моніторинговий ресурс JREMissing.com повідомив, що з понад 1700 епізодів видалено приблизно 70. Що тут найдивовижніше, так це те, що видалені в п’ятницю епізоди не нові. Найсвіжіший із них за участю Гада Саада вийшов в ефір у 2018 році, а найстарішим був четвертий епізод шоу 2010 року.

Враховуючи, що ці епізоди були випущені за кілька років до пандемії, вони навряд чи містять міркування про COVID-19, які спричинили скандал. Але Spotify поки що ніяк не коментує ситуацію, хоча епізоди шоу Рогана зникають не вперше — ще навесні минулого року шанувальники шоу втратили доступ до 40 з них.