Повний каталог записів одного з найвпливовіших рок-музикантів Ніла Янга було видалено з потокового сервісу Spotify. Причина – “дезінформація про вакцини”, що розповсюджує подкастер Джо Роган через потоковий сервіс. “У них може бути або Роган, або Янг. Але не обидва”, – написав музикант у відкритому листі до свого менеджменту та звукозаписної компанії.

Відкритий лист був ненадовго розміщений на власному сайті музиканта Neil Young Archives, але через деякий час зник. “Я хочу, щоб ви негайно, сьогодні, повідомили Spotify, що я хочу прибрати всю свою музику з їхньої платформи”, – написав він.

Spotify залишився без каталогу Ніла Янга. Він звинуватив сервіс у поширенні дезінформації про COVID-19

Сервіс заплатив 100 мільйонів доларів за права на подкаст Рогана у 2020 році. Сам Ніл Янг у своєму листі визнав, що “з приблизно 11 мільйонами слухачів за епізод, JRE є найбільшим подкастом у світі та має величезний вплив”. Однак Рогана часто критикують за те, що він випускає в ефір матеріали, в яких скептично ставиться до вакцин і розповідає про лікування COVID-19 івермектином.

Spotify офіційно підтвердив, що почав видаляти музику Янга через два дні після того, як зірка закликала потоковий сервіс зробити вибір між ним і Джо Роганом. На жаль, потоковий сервіс зробив свій вибір у повній відповідності до сучасних трендів.