Крім геймплею No Man’s Skyrim Starfield, під час півторагодинної презентації Xbox & Bethesda Game Showcase було продемонстровано багато інших проєктів.

 

Redfall


Новий проєкт Arkane Studios, авторів Dishonored, Prey та Deathloop — кооперативний шутер про вампірів Redfall. Розробник обіцяє чотирьох ігрових персонажів з різними здібностями та різні типи вампірів, реліз відбудеться наступного року.

 

Hollow Knight: Silksong


Silksong — сиквел оригінальної Hollow Knight, яка вийшла у 2017 році й отримала виключно схвальні відгуки гравців (рейтинг у Steam — 97%). Дати релізу поки що немає, проте вже відомо, що гра стане доступною для передплатників Xbox Game Pass у день виходу.

 

Overwatch 2


Продовження багатокористувацького “героїчного” шутера Blizzard виходить 4 жовтня і буде розповсюджуватися за схемою free-to-play. Вже відомо, що у грі з’явиться новий герой — танк Junker Queen, більше інформації розробник обіцяє оприлюднити 16 червня.

 

Persona


Під час презентації стало відомо, що ігри класичної серії jRPG – Persona 3 Portable, Persona 4 Golden та Persona 5 Royal будуть портовані на консолі Xbox та ПК. Портування “почнеться з кінця” — першою грою стане остання частина, Persona 5 Royal, яка вийде на нових для неї платформах 21 жовтня.

 

Diablo IV


Якщо ви розчаровані релізом Diablo Immortal, залишається чекати повноцінну четверту частину. Blizzard обіцяє випустити її наступного року на Xbox, PS5 та ПК та вже традиційно заявляє, що мікротранзакції у грі стосуватимуться лише “косметики” й не матимуть впливу на базовий геймплей.

 

Forza Motorsport


Чергова частина фірмового автосимулятора Microsoft запланована на весну 2023 року для Xbox та ПК, серед іншого обіцяють “новий рівень реалізму” та трасування променів не лише у повторах, але й під час перегонів (здається, це був прозорий натяк на Gran Turismo 7).

 

A Plague Tale: Requiem


Продовження пригодницької гри Asobo Studios вийде наприкінці цього року.

 

Microsoft Flight Simulator: 40th Anniversary


Доповнення популярного авіасимулятора Microsoft, що присвячене 40-й річниці (!) серії, заплановано на листопад цього року та додасть у гру гелікоптери, глайдери та багато іншого контенту.

 

ARK 2


“Пісочниця” про виживання у світі динозаврів за участю відомого актора Віна Дізеля, події якої розгортатимуться на іншій планеті, отримає другу частину наступного року.

 

Forza Horizon 5 Hot Wheels


Доповнення Hot Wheels дозволить гравцям будувати власні треки та додасть нові моделі автомобілів у стилі іграшок Hot Wheels, реліз відбудеться 19 липня.

 

Fallout 76: The Pitt


Bethesda не припиняє підтримку онлайнової версії Fallout попри його низькі оцінки та критичне ставлення великої кількості гравців. Контентне доповнення з територією, на якій раніше був розташований Пітсбург, має вийти у вересні цього року.

 

Scorn


Черговий трейлер екшена, автори якого надихалися роботами відомого художника Ганса Рудольфа Ґігера (серед іншого, брав участь у розробці дизайну фільму “Чужий”). Щоправда, більшість сцен з нього ми вже бачили раніше, тож продовжуємо чекати на нову інформацію — що стосується релізу, він призначений на 21 жовтня.

 

Minecraft Legends


Спін-офф франшизи Minecraft — суміш екшена та стратегії, що розробляє Mojang Studios спільно з Blackbird Interactive (останні зараз також працюють над Homeworld 3). Реліз Minecraft Legends відбудеться наступного року.

 

Pentiment


Сюжетна пригодницька гра Obsidian Entertainment, розробкою якої займається геймдиректор Fallout: New Vegas та Pillars of Eternity. Середньовічний детектив виходить у листопаді цього року.

 

Grounded


Ще одна гра Obsidian Entertainment — цього разу “виживач” про дітей, які були зменшені до розмірів мурах та потрапили у небезпечний світ на задньому дворі свого будинку (хто згадав фільм “Honey, I Shrunk the Kids”?). Гра з 2020 року знаходиться у дочасному доступі, повноцінний реліз має відбутися у вересні.

 

Flintlock: The Siege of Dawn


Геймплейний трейлер action/RPG у відкритому світі, де існує як магія, так і примітивна вогнепальна зброя. У гри є сторінка у Steam, реліз планується на початку 2023 року.

 

High on Life


Комедійний шутер від автора Rick and Morty має фірмовий ексцентричний вигляд і з’явиться на ПК та Xbox у жовтні.