Студія Bethesda розробляє повністю нову гру Starfield вперше за 25 років, минулого року на виставці Xbox & Bethesda від Microsoft можна було отримати раннє уявлення про неї. Проте зараз розробники поділилися 15-хвилинним відео ігрового процесу.

Події Starfield розгортаються в космосі, де гравці візьмуть на себе роль останньої групи дослідників. Описана режисером гри Тоддом Говардом як «Skyrim in space», у RPG можна буде грати як від першої, так і від третьої особи.

На ранніх етапах ігрового процесу ми потрапляємо на місяць Кріт, лише одну з понад 1 000 планет, до яких гравці зможуть летіти й вільно досліджувати. На основі нового Creation Engine 2 від Bethesda, перший ігровий процес Starfield показує гравця, який вільно блукає в режимі від першої та третьої особи, збирає ресурси та спостерігає дивних істот, які населяють багато планет у Starfield.

Bethesda показала 15 хвилин ігрового процесу Starfield

Основна історія зосереджена на Constellation, останній групі дослідників космосу. Гравець зустріне їх у столиці Нової Атлантиди, де дізнається, що вони полюють за артефактами в системах Starfield. Для чого використовуються ці артефакти? Це головоломка, яку потрібно розгадати. Системи в Starfield переповнені групами, з якими гравець може об’єднатися, щоб боротися з піратами.

Гравець може побудувати власний форпост для генерування ресурсів на планетах, і може найняти персонажів, яких зустріне, щоб підтримувати їх. Він також може будувати власні космічні кораблі, вибирати членів екіпажу та повністю налаштовувати зовнішній вигляд і макет корабля. Існує безліч виробників кораблів і модулів, тому схоже, що створити унікальний корабель з різними системами зброї або щитами має бути легко.

Bethesda показала 15 хвилин ігрового процесу Starfield

Політ навколо виглядає особливо навдивовижу в Starfield, і це говорить про те, що багато битв у грі не будуть обмежуватися лише планетами. Гравець зможе вільно приземлятися і досліджувати всі планети в системі Starfield, і Bethesda каже, що гравцям доступно понад 1 000 планет.

Спочатку Starfield планувалося запустити 11 листопада 2022 року, але Microsoft оголосила про відкладення на «першу половину 2023 року», і точна дата релізу гри досі не відома.