Ігрову виставку E3 знову скасували, тож для анонсів і демонстрацій ігор видавці використовують “заміну” — онлайновий івент Summer Game Fest, який уперше відбувся ще 2020 р. Цього року на ньому переважно показували вже анонсовані ігри, але були й новинки.

 

Aliens: Dark Descent


Анонсована на Summer Game Fest 2022 нова гра у франшизі Aliens — це командний екшен, в якому колоніальна піхота знову протистоїть навалі Чужих. Про гру майже нічого не відомо, і трейлер лише наприкінці показує кілька секунд того, що здається реальним геймплеєм. Реліз Aliens: Dark Descent заплановано на 2023 рік, гра вийде на усіх головних платформах.

 

The Callisto Protocol


Ми вже бачили The Callisto Protocol на презентації Sony State of Play кілька днів тому, але на Summer Game Fest нам продемонстрували справжній геймплей, а не зрежисовану версію. І зараз гра ще більше схожа на новий Dead Space — чому можна тільки порадіти. Нагадаємо, The Callisto Protocol виходить 2 грудня цього року на усіх головних платформах включно з консолями минулого покоління.

 

Call of Duty: Modern Warfare II


Звісно, куди ж без нового Call of Duty. Оприлюднений нещодавно “геймплейний трейлер” насправді майже не містив справжнього проходження гри, тож демонстрацію на Summer Game Fest можна вважати першим показом реального геймплея — у представленому 8-хвилинному трейлері ми бачимо, як розробник проходить один рівень гри.

 

Street Fighter 6


Ще одна гра, яку вже було продемонстровано на State of Play. Цього разу у трейлері нам показали одного з постійних героїв серії — Гайла, та геймплей за його участю.

 

Flashback 2


Відродження класичного платформера 1992 року, який мав суттєвий вплив на становлення та розвиток усього жанру (і навіть потрапив до книги рекордів Гіннеса як найбільша за тиражем французька гра в історії). Сиквел розробляє французька компанія Microids, реліз має відбутися взимку 2022 р. на усіх головних платформах.

 

Stormgate


Колишні співробітники Blizzard заснували нову компанію – Frost Giant Studios, і навесні минулого року анонсували початок розробки нової RTS. Враховуючи, що до її складу увійшли розробники, що працювали над стратегіями StarCraft та Warcraft, можна сподіватися на справжнє відродження жанру класичних RTS. На Summer Game Fest 2022 стала відома назва нового проєкту — Stormgate, також був оприлюднений перший трейлер. На жаль, який вигляд має справжній геймплей Stormgate, нам поки що не показують. Дата релізу і платформи невідомі, розробник обіцяє бету наступного року.

 

Fort Solis


Fort Solis справляє враження такої собі суміші фільму Moon та вже згаданого вище Dead Space. Дата релізу поки що відсутня, проте у гри вже є сторінка в Steam.

 

Warhammer 40,000: Darktide


Кооперативний шутер у всесвіті Warhammer 40,000 отримав дату релізу ще у квітні, під час Summer Game Fest 2022 розробник оприлюднив новий трейлер, і цього разу нам нарешті показали геймплей. Все як і очікувалося — Darktide дуже схожий на попередні екшени цього розробника, Vermintide, проте зі зброєю з епохи 40K.

 

Routine


Ще один Dead Space, цього разу з роботами? Чому б і ні! Проте в цьому проєкті, на жаль, є деякі сумніви. Річ у тім, що Routine вперше було анонсовано… ще 2012 року, після чого її постійно переносили все далі й далі. Зараз гра отримала новий трейлер та перелік платформ, на яких вона має з’явитися – ПК, Xbox Series X|S та Xbox One, але дати релізу, навіть орієнтовної, все ще нема.

 

Marvel’s Midnight Suns


Нова гра від Firaxis Games була анонсована на минулорічному Gamescom. Marvel’s Midnight Suns — це тактична рольова гра від розробників XCOM та Civilization, дії якої розгортаються “на темній стороні всесвіту Marvel”. На Summer Game Fest 2022 гра отримала дату релізу — 7 жовтня, та новий трейлер.

 

The Last of Us Part I Remake


Насправді новина про те, що Naughty Dog збирається випустити ремейк The Last of Us Part I на PS5 2 вересня (з подальшим виходом на ПК), “просочилася” ще до початку івенту. Але у ході Summer Game Fest 2022 також стало відомо, що компанія працює над новою багатокористувацькою грою, яка розпочалась як мережевий режим The Last of Us Part II, проте згодом перетворилася в самостійний проєкт. Нова гра ще на ранньому етапі розробки, тому поки що Naughty Dog оприлюднила лише концепт-арт (з якого можна здогадатися, що дії відбуватимуться у постапокаліптичному Сан-Франциско) і пообіцяла більше інформації… наступного року.

 

Layers of Fears


Один з небагатьох анонсів нових ігор на Summer Game Fest 2022 — сиквел відомої серії горорів Bloober Team. Інформації про гру поки що майже немає, відомо тільки, що Layers of Fears має вийти на початку наступного року на ПК (Steam та Epic Games Store), PS5 та Xbox Series X|S.

 

Nightingale


Фентезійний екшен з елементами виживання розробляється студією Inflexion Games, яку було засновано колишніми співробітниками BioWare. Поки що відомо про реліз лише на ПК — у гри вже є сторінки у Steam та Epic Games Store, реліз заплановано на 4 квартал цього року.

 

Gotham Knights


Рольовий екшен Gotham Knights було анонсовано ще 2020 року, реліз тоді планувався на 2021. Але не так сталося, як гадалося, тож тепер гра очікується 25 жовтня 2022 р. – і її вже навіть можна передзамовити у Steam. Події відбуватимуться у відкритому світі Ґотем-Сіті, розробник обіцяє чотирьох ігрових персонажів, одного з яких, Найтвінґа, нам і демонструють у новому трейлері.