Традиційної ігрової виставки E3 цього року не буде, але без гучних презентацій та анонсів ми не залишимося. Учора Sony провела свою чергову презентацію State of Play, під час якої продемонструвала цілий ряд цікавих проєктів.

 

ПК-версія Spider-Man Remastered


Черговий ексклюзив PlayStation прямує до комп’ютерних гравців – Sony та Insomniac повідомили, що Spider-Man, який уперше вийшов на PS4 ще у 2018 р., дістанеться ПК 12 серпня.

 

Street Fighter 6


Анонсований ще у січні, Street Fighter 6 було нарешті показано на State of Play. У грі буде два режими — традиційний “файтинговий” та сюжетна однокористувацька кампанія з дослідженням відкритого світу. Street Fighter 6 вийде наступного року на PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S та ПК.

 

Resident Evil 4 Remake


Хвиля ремейків перших частин Resident Evil нарешті докотилася й до RE4 — однієї з найкращих у серії. Гра вийде на ПК, PS5 та Xbox Series X|S 24 березня 2023 р.

 

Stray


Незвична адвентюра з кішкою у головній ролі — з цього трейлера хоча б стає зрозумілим, на що буде схожий геймплей. Реліз Stray заплановано на 19 липня, гра вийде на ПК, PS4 та PS5.

 

Final Fantasy XVI


Sony нарешті продемонструвала геймплей чергової частини “фіналки” — гру було анонсовано ще у 2020 р., причому тоді її реліз планувався на 2021, а потім був перенесений на весну 2022. Зараз же Sony стверджує, що Final Fantasy XVI має вийти через рік, влітку 2023. Повіримо?

 

The Callisto Protocol


Дуже перспективний горор від творця Dead Space (на який дуже схожий навіть візуально) виходить 2 грудня цього року на усіх головних платформах включно з консолями минулого покоління: ПК, Playstation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S.

 
Також Sony розповіла, які ігри готуються для її наступної гарнітури віртуальної реальності PlayStation VR2. Зокрема, для неї будуть доступні No Man’s Sky, Resident Evil Village та Horizon: Call Of The Mountain — гру анонсували у січні заразом з самою гарнітурою, але повноцінний трейлер показали лише зараз.