Шведський розробник Fatshark анонсував дату релізу свого нового шутера – Warhammer 40,000: Darktide, та оприлюднив з такої нагоди новий трейлер.

Цю гру з нетерпінням чекають усі фанати всесвіту 40K, бо йому досі дуже бракує якісних шутерів – останньою гарною грою в цьому жанрі була, здається, ще Warhammer 40000: Space Marine (2011).

Warhammer 40,000: Darktide загалом схожа на іншу серію екшенів цього розробника – Warhammer: Vermintide. Це також буде кооперативний шутер для чотирьох гравців, які нищитимуть регулярні ворожі хвилі. Проте, на відміну від Vermintide, дії яких відбуваються у “фентезійному” всесвіті Warhammer Fantasy, Darktide “переносить” гравців у майбутнє – Warhammer 40,000.

Події гри відбуватимуться у 41-му тисячолітті, імперська гвардія спільно з Інквізицією зачищатиме місто-вулик Тертіум на планеті Атома Прайм від єретичного культу. На відміну від переважно ближнього бою у Vermintide, в Darktide активно використовуватиметься традиційна для 40K “дальня” зброя, проте і рукопашні сутички також нікуди не подінуться. Що цікаво, за деякими чутками, до сюжету гри доклав руку відомий письменник всесвіту 40K Ден Абнетт.

Warhammer 40,000: Darktide має вийти 13 вересня 2022 р. на ПК та Xbox Series X|S. У гри є сторінка у Steam, але придбати її поки ще не можна, доступна лише опція “додати до бажаного”.