Новорічні свята — це період сюрпризів і приємних вражень. І можливо, хтось навіть отримає під ялинку подарунок у вигляді новенького Xiaomi Mi 11T або Redmi 10. Варіанти доволі привабливі, проте є один нюанс, який може трохи зіпсувати емоції від цих гаджетів. Річ у тому, що китайські виробники постійно знаходяться у пошуках додаткових варіантів монетизації своїх пристроїв. Потрібно ж їм мати змогу пропонувати топове залізо за нижчу вартість, ніж у конкурентів. Тому вони вдаються до використання реклами у своїх фірмових оболонках.

Як відключити рекламу на Xiaomi, Redmi та POCO із MIUI 12

Нижче я розкажу як відключити рекламу на Xiaomi, Redmi та POCO із MIUI 12, бо іноді вона може привертати до себе більше уваги, ніж потрібно.

Вимкніть системну рекламу (MSA Process)

В оболонці MIUI 12 є процес, який відповідає за показ рекламних оголошень. Він називається MSA, або ж MIUI System Ads. Вимкнення цього процесу звільнить смартфон від частки небажаної реклами.

  1. Відкрийте Налаштування смартфону
  2. Перейдіть до розділу Паролі та безпека > Надання та відкликання дозволів
  3. Знайдіть процес MSA та відкличте його авторизацію
  4. У цьому списку ви також можете побачити процес GetApps, який теж рекомендуємо вимкнути
  5. Перезавантажте смартфон і перевірте, чи досі деактивовані ці процеси

Вимкніть персоналізовану рекламу в MIUI 12

Системні застосунки в MIUI 12 також мають вбудовану рекламу. На додаток, вони можуть збирати інформацію про користувача для створення профілів або показу персоналізованих оголошень. Щоб заборонити збір даних, виконайте наступні кроки:

  1. Відкрийте Налаштування смартфону
  2. Перейдіть до розділу Конфіденційність > Реклама
  3. Вимкніть персоналізацію реклами

Як відключити рекламу на Xiaomi у системних застосунках

Наступним кроком є деактивація рекламних оголошень безпосередньо у системних застосунках.

Музика

Музичний плеєр у MIUI 12 не соромиться демонструвати рекламні банери прямо на головній сторінці додатку. Щоб позбутися реклами, відкрийте Налаштування, перейдіть до пункту Розширені налаштування, вимкніть опцію Показувати рекламу.

Браузер

Системний браузер від Xiaomi має непогану функціональність, включно із блокуванням реклами на веб-сторінках. А для того, щоб не бачити рекламу на головній сторінці браузеру, вимкніть у налаштуваннях Стрічку, яка окрім новин містить і рекламні оголошення.

Провідник

Файловий менеджер також може показувати різноманітні рекомендації, які, напевно, вам не дуже потрібні. Перейдіть до Налаштувань застосунку, пункт Про програму, деактивуйте Рекомендації.

Завантаження

Аналогічна ситуація і в застосунку Завантаження. Щоб вимкнути рекомендації, перейдіть до Налаштувань, де і знайдете відповідний пункт.

Безпека

Застосунок для “збільшення швидкості пристрою” також містить у налаштуваннях пункт Отримувати рекомендації, який краще вимкнути.

Теми

Персоналізація оболонки за допомогою тем — це, звісно, добре, але ж зовсім необов’язково і туди додавати рекламу. Вимкнути опцію можна у налаштуваннях застосунку.

Системні папки

Під час первинного налаштування смартфона на робочому столі зазвичай автоматично створюються папки із системними застосунками. І навіть в них може з’являтися реклама. Щоб вимкнути рекомендації в таких папках, відкрийте їх, натисніть на назву і деактивуйте пункт Рекомендації.

Вимкніть небажані сповіщення

Застосунки полюбляють надсилати сповіщення, які далеко не завжди є корисними для вас. Тому не забувайте, що ви можете самостійно вимкнути сповіщення від конкретних програм. Для цього перейдіть до розділу Сповіщення та Центр керування у налаштуваннях смартфона. Там ви знайдете пункт Сповіщення програм, в якому і можна деактивувати повідомлення від застосунків.

Використання стороннього софту

Попередження: наведений нижче спосіб не є рекомендацією від редакції сайту Mezha.media. Усі дії ви виконуєте на свій страх і ризик.

Також існує софт, який дозволяє проводити додаткові операції з оболонкою MIUI 12, наприклад видаляти системні застосунки, чи вимикати процеси. При цьому, не обов’язково навіть отримувати для цього рут-права або відкривати bootloader. Однією із популярних програм є XiaomiADBFastbootTools. Вона має версії для Windows, Linux та Mac. Достатньо встановити застосунок на комп’ютер, під’єднати до нього смартфон, на якому увімкнули режим USB-налагодження, після чого можна здійснювати із ним різні дії.

Друзі, напишіть у коментарях, чи заважає вам реклама на ваших пристроях? І які способи боротьби із нею ви можете порекомендувати?