Фотографії в стилі ню, які зображають оголене людське тіло або його частини, не є новинкою для інтернету, таких фото мільйони. Є багато сайтів, де можна заробляти, розміщуючи свої оголені знімки та відео за гроші. Проте ще жодного разу в історії «нюдси», як ще часто називають ню, не використовувалися як засіб підтримки збройних сил своєї країни. Ідея залучати гроші на допомогу ЗСУ за оголені фото прийшла з Твіттера та отримала назву «Теронліфанс» від поєднання ТрО (тероборона) та відомого сервісу Onlyfans, її придумали Настя @RG_Simple з України та Наста @evrlstng_winter з Білорусі. Ми поспілкувалися з Настею та дізналися, як з’явилася ця ініціатива та як вона працює.

Як з’явився «Теронліфанс»?

Ця ідея прийшла випадково, скоріш навіть, це жарт, який переріс у такий масштабний рух. Все почалось з того, що моя подруга Наста, дівчинка з Білорусі, але життям та душею давно українка, коли почалось вторгнення росії на територію України, будучи у відпустці в Загребі, намагалася вивезти з Харкова свого друга, шукаючи йому машину через Твіттер кудись в більш безпечне місце.

Однак, не дивлячись на досить велику аудиторію, яку вона мала завдяки відео іграм, всі робили репости, коментували, але машина не знаходилась. В жарті вона відчайдушно прокоментувала, що «той, хто знайде машину — отримає від мене нюдес». Машина знайшлась за 5 хвилин 🙂 І ми почали жартувати що це якийсь вже «Теронліфанс». А вже через декілька днів, коли ми змогли зустрітись, то вирішили, що так можна допомогти багатьом. Тобто коли їй пишуть «давайте скинемо вам гроші», то ми відповідаємо «краще допоможіть нашій армії, щоб ми скоріше повернулися додому, а ми вам — нюдс». Того ж вечора я відмалювала нам логотип, аватарки та рух почався.

5,4 млн грн на «нюдсах»: як дівчата та хлопці з «Теронліфансу» збирають гроші для ЗСУ та волонтерів

Скільки людей задіяно в проєкті та чи були випадки шахрайства?

На старті нас було лише двоє. Я — Настя з Києва, та вона Наста з Білорусі. Зараз нас вже понад 30, серед яких також є й хлопці, близько 6 юнаків, моделі та просто дівчата, що жадають допомогати.

В нас є так званий «список пі****сів». Дехто записаний поки олівцем, дехто червоною ручкою. Це ті, хто намагався за один скрін донату отримати від усіх робітників фотокарти, хто підроблював квитанції, роблячи їх сьогоднішніми. То ж усі скріни проходять перевірку потім для виявлення таких от моментів, що ми могли упустити випадково 🙂

Як все влаштовано?

З приводу керувань процесами — це останнім часом більше до мене. В Насті є основна робота, а «Теронліфанс» займає багато часу. В нас є правила, як для тих, хто «працює», так і для донатерів, і ми просимо їх не ігнорувати. Кожна з учасниць (котрі не анонімні) приймає донати, відправляє їх на перевірку мені, а вже потім скидає нюдс. Я регулюю повтори скрінів, також відправляю свої фотокартки, відповідаю на питання… Такий собі SMM під час війни, як можемо. Поки долучитись можуть усі охочі, хто згоден з правилами.

Чи буде у «Теронліфанс» окремий сайт?

Основна наша ціль — Твіттер, в телеграмі лише збірка інформації про нас на нашому каналі, правила, фонди, що підтримуємо. Сайт знаходиться в розробці, проте це також буде більш платформа для того, щоб дізнатись що ми таке і що їсти нас не можна 🙂

Як знаходять учасників проєкту?

Знаходять за хештегом поки не має сайту, де будуть посилання на Твіттер аккаунти усіх не анонімів. Хто робить репости та пише, що він в «Теронліфанс». Ми перевіряємо чи чинно вони працюють і щоб не виставляли свої картки 🙂

Як переказати гроші для «Теронліфанс»?

Стукаєш обраному учаснику в директ, запитуєш актуальні реквізити (!) Це важливо, бо ми робимо акцент на малі перевірені ініціативи, а також ресурсу на дрібні задачі типу пари бронежилетів в конкретне місце. Тож ми хочемо покрити потреби не тільки ЗСУ, а й окремим групам людей.

Скільки грошей вже вдалося зібрати?

На сьогодні (це 20-ий день як виник «Теронліфанс») приблизно 5,4 мільйона гривень. Це не тільки ЗСУ, «Повернись Живим» та фонд Притули. Ми допомогаємо також й меншим організаціям. Збіри коштів на лікування коней під Києвом, зоопарки, виготовлення бронежилетів тощо.

Чи є плани продовжувати працювати над «Теронліфанс» після перемоги?

Ні, в цієї, так би мовити, акції є чіткий термін завершення. «Акція діє до смерті Путіна»(с) а потім перестає існувати. Як ми переможемо, то повертаємось додому та допомогаємо відбудовувати країну, підтримувати її економічно працюючи на неї. Благодійних фондів буде вдосталь і без нас.

Редакція «Межі» дякує дівчатам за їхню ініціативу та підтримку ЗСУ. Слава Україні!