Інтернет-архів зазнає постійних DDoS-атак. Офіційний акаунт сервісу в Х повідомив, що атаки тривають з 24 травня і донині. Про це пише PCMag.

Інтернет-архів є некомерційною та неприбутковою організацією, яка вважає своєю місією збереження інформації у величезному інтернеті. Компанія базується в Каліфорнії, США.

Організація заявила, що внесла деякі зміни до свого сервісу, але поки що не поділилася додатковою інформацією про особи зловмисників або будь-які можливі причини атаки.

Після того, як Інтернет-архів повідомив, що його сервіси були відновлені і працюють, багато користувачів X стверджували, що сайт все ще не працює для них. Згодом некомерційна організація підтвердила, що DDoS-атаки відновилися.

Інтернет-архів також повідомив на сайті про проблеми з мережевим трафіком. Засновник і голова організації Брюстер Кале сказав, що проблеми спричинені DDoS-атакою. Він також додав, що сайт має тенденцію стикатися з більшою кількістю технічних проблем у вихідні дні.

Окрім кібератак, архів також зіткнувся з низкою судових позовів в минулі роки. У 2020 році великі американські книговидавці подали до суду на неприбуткову організацію через розповсюдження книг, звинувативши її в порушенні авторських прав.

Суддя постановив, що програма порушує авторські права видавців. Однак неприбуткова організація продовжує стверджувати, що “контрольоване цифрове розміщення” є добросовісним використанням.