Інтернет-архів подав апеляцію у справі про порушення авторських прав, яку він програв навесні цього року. Про це повідомляє The Verge.

Йдеться про знакову справу про порушення авторських прав, яку ініціювали великі видавництва Hachette, HarperCollins, Wiley & Sons і Penguin Random House. Вони подали до суду на Інтернет-архів за те, що той відкрив програму під назвою «Національна надзвичайна бібліотека».

Ініціатива розширила іншу довготривалу програму, «Відкрита бібліотека», яка дозволяє людям «брати напрокат» відскановані копії фізичних книг.

Видавці охрестили обидві системи «навмисним цифровим піратством у промислових масштабах». Навесні суд у своєму рішенні значною мірою погодився з ними.

Тоді Інтернет-архів обіцяв подати апеляцію та зрештою дотримався свого слова. Щоправда, тут визнають – попереду важка боротьба.

«Як ми вже заявляли, коли рішення було винесено в березні, ми вважаємо, що суд нижчої інстанції припустився помилок у фактах і праві, тому ми продовжуємо боротися, незважаючи на великі труднощі, – сказав директор із бібліотечних послуг Інтернет-архіву Кріс Фріланд. – Ми знаємо, що це буде нелегко, але це необхідна боротьба, якщо ми хочемо, щоб бібліотечні колекції вижили в цифрову епоху».

Інтернет-архів обіцяє ділитися подробицями про справу в міру її просування.