Ніл Янг повертається на Spotify після того, як бойкотував сервіс понад два роки

Ніл Янг повертається на Spotify після бойкоту платформи, який тривав понад два роки. Про це повідомляє Engadget із посиланням на рок-ветерана.

Музикант залишив стримінгову платформу після того, як вона відмовилася видаляти подкасти Джо Рогана з дезінформацією про вакцини. Ніл Янг зажадав, щоб його пісні було видалено з сервісу, бо лише так він може висловити протест проти брехливої ​​інформації про вакцину проти COVID-19, яку розповсюджував подкастер.

Очевидно, керівництво сервісу підрахувало фінансовий прибуток від обох «виконавців» і стало на бік Джо Рогана. У Spotify погодилися на вимогу Ніла Янга про видалення пісень.

Згодом до рок-легенди приєдналися інші музиканти, автори та ведучі подкастів. Зрештою керівництво Spotify опублікувало для творців контенту нові правила для регулювання висловлювань про вакцинацію.

Крім того, подкасти зі згадкою COVID-19 почали позначати особливою міткою виносити в спеціальний розділ. Там зібрали інформацію про вакцинацію, яка була заснована а доказовій медицині.

Тепер Ніл Янг повертається на Spotify та пояснює своє рішення тим, що подкаст Джо Рогана більше не є ексклюзивним на Spotify.